WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NACHTELIJKE AUTO-INBRAKEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- In de afgelopen nachtelijke uren zijn in Schiedam diverse auto’s beschadigd door inbrekers. Volgens de politie gaat het om meerdere gevallen van auto-inbraak, waarbij de daders de ruiten hebben ingeslagen of de sloten hebben geforceerd. Het is nog onduidelijk hoeveel auto’s er precies zijn getroffen en wat er allemaal is gestolen.

De politie waarschuwt al langer voor het stijgende aantal auto-inbraken in Schiedam. Vooral op het parkeerterrein aan de Buitenhavenweg zijn veel auto’s het doelwit van dieven, die op zoek zijn naar laptops, navigatiesystemen, telefoons en andere waardevolle spullen in de auto’s.

Uit de politiestatistieken blijkt dat de auto-inbraken zich voornamelijk concentreren in de zuidelijke wijken van Schiedam, die grenzen aan de snelweg A20. Dit zijn onder andere de wijken Nieuwland, Bijdorp, maar ook bedrijventerrein Nieuw Mathenesse. Agenten vermoeden dat de daders uit deze wijken komen of daar contacten hebben. De politie roept de bewoners op om alert te zijn en verdachte situaties te melden. Ook adviseert de politie om geen kostbare spullen in de auto achter te laten en de auto goed af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *