WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN SLUIT MAANDAG AFVALBAKKEN EN CONTAINERS

VLAARDINGEN- In Vlaardingen zijn de afvalbakken en containers vanaf komende maandag tijdelijk dicht wegens brandgevaar. In de aanloop naar de jaarwisseling neemt het aantal containerbranden in Vlaardingen altijd toe. Om dit te voorkomen, worden de afvalbakken en containers vanaf 11 december tijdelijk afgesloten.

In de eerste week van het nieuwe jaar worden de bakken weer open gezet. De afsluiting van de afvalbakken gebeurt in fases. Eerst worden de afvalbakken in het buitengebied afgesloten. Daarna volgen de ondergrondse restafvalcontainers, die op 31 december om 16.00 uur dicht gaan. Zorg dat u uw restafval op tijd naar de container brengt, want op nieuwjaarsdag kunt u pas vanaf 07.00 uur weer gebruik maken van uw container. De bovengrondse textielcontainers worden op 29 december afgesloten en gaan op dinsdag 2 januari weer open.

Het is verboden om afval naast de container te plaatsen, ook als de container afgesloten is. Als u dat toch doet, riskeert u een boete. Afval naast de container zorgt voor zwerfafval, overlast voor de hele buurt en extra brandgevaar. Medewerkers van Toezicht en Handhaving zullen op 31 december extra controleren op overtredingen.

De oorzaak van de Vlaardingse containerbranden is meestal het afsteken van vuurwerk of het in brand steken van afval door vandalen. Het tijdelijk afsluiten van afvalbakken en containers is niet altijd effectief.

De politie heeft in 2019 de toen 23-jarige Rody van der B. aangehouden voor een hele reeks containerbranden in Vlaardingen. De verdachte had bij zijn aanhouding op 22 december 2019 kilo’s professioneel vuurwerk in zijn bezit.
Na de arrestatie van Van der B. gingen de containerbranden in Vlaardingen onverminderd door. Op maandag 23 december ‘s avonds om 19.35 uur stond de inhoud van een container in brand aan de Anthony Knottenbeltsingel. Daarna zijn nog zeker tien containers gevolgd.

2 gedachten over “VLAARDINGEN SLUIT MAANDAG AFVALBAKKEN EN CONTAINERS

  1. U mag uw vuilniszakjes dus de komende drie weken in de hal van het stadhuis plaatsen, met excuus voor het ongemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *