WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NEP-VUURWAPEN IN ROTTERDAM ONDERSCHEPT BIJ 15-JARIGE

ROTTERDAM- De politie in Rotterdam heeft een 15-jarige jongen aangehouden die een aansteker bij zich had die sprekend op een vuurwapen leek. Bij een fouillering vonden de agenten de aansteker en namen die in beslag, omdat het verboden is om een nepwapen te dragen dat niet te onderscheiden is van een echt wapen. De jongen is meegenomen naar het bureau voor een ernstig gesprek over de gevaren en gevolgen van zijn gedrag.

In Nederland is het verboden om een nepwapen te dragen dat niet te onderscheiden is van een echt wapen. Dit geldt ook voor nepwapens met een CE-keurmerk, tenzij u ze alleen thuis gebruikt. Als u een nepwapen op straat draagt, loopt u het risico dat u aangehouden wordt door de politie. De politie kan namelijk niet zien of u een echt of een nepwapen hebt, en moet daarom altijd uitgaan van het ergste. Als u een nepwapen op een agent richt, kan de politie zelfs schieten om zichzelf of anderen te beschermen. Dit kan leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood. Daarnaast kunt u ook een straf krijgen als u een nepwapen bij u heeft.

Als je 14 jaar of ouder bent, kun je een gevangenisstraf of een hoge geldboete krijgen. Je krijgt dan ook een strafblad, wat problemen kan opleveren voor je toekomst. Als je minderjarig bent (van 12 t/m 17 jaar oud), zijn de straffen en boetes wat lager. Je kunt bijvoorbeeld een taakstraf, een leerstraf of een boete krijgen. Ook kun je een waarschuwing of een Halt-verwijzing krijgen, waardoor je in contact komt met de jeugdreclassering.

Eén gedachte over “NEP-VUURWAPEN IN ROTTERDAM ONDERSCHEPT BIJ 15-JARIGE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *