WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘NEUTRALE SFEER BIJ VLAARDINGERS OVER KERNCENTRALE OP MAASVLAKTE’

VLAARDINGEN– De recente participatieavonden in Vlaardingen en Oostvoorne over de nieuwbouw van kerncentrales werden gekenmerkt door een opvallend neutrale sfeer. Dit blijkt uit een brief van wethouder Chantal Zeegers (D66) aan Rotterdamse raadsleden. In deze brief wordt verder aangekondigd dat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat extra informatieavonden zal organiseren in Rotterdam en de omliggende kleine kernen (Hoek van Holland, Rozenburg, Pernis).

Deelnemers uitten hun bezorgdheid over de opeenstapeling van projecten op de Maasvlakte en de mogelijke veiligheidsrisico’s die dit met zich meebrengt. Wethouder Zeegers benadrukt het belang van het vinden van een balans tussen de ontwikkeling van de energievoorziening en de veiligheid van de inwoners.

Tijdens de bijeenkomsten, die respectievelijk ongeveer 150 en 75 bezoekers trokken, was er vooral interesse in de effecten en betekenis van de mogelijke komst van kerncentrales. De avonden trokken een ouder publiek en er waren weinig uitgesproken voor- of tegenstanders van kernenergie.

Eén gedachte over “‘NEUTRALE SFEER BIJ VLAARDINGERS OVER KERNCENTRALE OP MAASVLAKTE’

  1. Raar, de afgelopen decennia liep 90 procent van de bevolking te demonstreren tegen kernenergie, nu raakt dit rare gedrag ons in de portemonnee en velen zijn nu neutraal of voor kernenergie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *