WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEVLUCHTE DRUGSCRIMINEEL AANGEHOUDEN OP LUCHTHAVEN ROTTERDAM

ROTTERDAM- Een 42-jarige man uit Gouda is door de Koninklijke Marechaussee aangehouden op de luchthaven van Rotterdam na aankomst met een vlucht uit Marokko. De man stond gesignaleerd omdat hij nog een gevangenisstraf van 5,5 jaar moet uitzitten voor diverse drugsdelicten.

De marechaussees herkenden de man direct bij aankomst. Zijn arrestatie was het resultaat van een succesvolle ‘match’ door het Targeting Center Borders (TCB) van de Koninklijke Marechaussee, dat personen controleert die van buiten de Europese Unie Nederland binnenkomen. Het TCB gebruikt hiervoor verschillende systemen om te bepalen of reizigers gecontroleerd of aangehouden moeten worden.

Bij een ‘hit’ in een van deze systemen wordt er onmiddellijk een alert uitgezonden. Dit gebeurde ook gisteren, wat leidde tot de aanhouding van de man in Rotterdam. Het TCB werkt nauw samen met diverse diensten, waaronder de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de Nationale Politie, de Douane en de Zeehavenpolitie, om de veiligheid van de Nederlandse grenzen te waarborgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *