WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUW MONUMENT VOOR VERMOORDE ROTTERDAMSE PEUTER

ROTTERDAM- In het Zocherspark bij de Euromast in Rotterdam wordt woensdagmiddag een nieuw monument onthuld voor Anoeska Grishaver, het driejarige meisje dat in 1986 op brute wijze werd vermoord en begraven door de nieuwe vriend van haar moeder. Haar vader Chiel Grishaver had al een gedenksteen voor zijn dochter gemaakt in het Park, maar die werd steeds weer besmeurd en beschadigd. Hij heeft samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) een ander monument laten ontwerpen dat op een meer beschermde plek in het Park komt te staan. Met een QR-code kunnen bezoekers meer informatie krijgen over het droevige lot van Anoeska. Het nieuwe monument wordt voorzien van vandaalbestendig glas en de foto van de lievelingspoes van Anoeska.

Anoeska was het slachtoffer van zware kindermishandeling door Fred P., de nieuwe vriend van haar moeder Monica le P. Hij sloeg haar zo hard dat ze stierf en begroef haar met medewerking van haar moeder in het park bij de Euromast. Haar vader, Chiel Grishaver, wist niets van deze afschuwelijke daad en was verbijsterd toen hij de waarheid hoorde. Hij plaatste een monument voor zijn dochter in het park, maar dat werd telkens weer kapotgemaakt. Hij hoopt nu dat het nieuwe monument zijn dochter recht doet en mensen alert maakt op het probleem van kindermishandeling.

P. mishandelde Anoeska zo erg dat ze overleed, omdat ze haar boterham niet wilde opeten. Hij begroef haar samen met moeder Monica in het park bij de Euromast. Hij had op dat moment al een strafblad vol geweld en was agressief tegenover Anoeska’s vader, die gescheiden was van Monica. Stiefvader P. en moeder Monica werden veroordeeld tot respectievelijk 12 en 6 jaar gevangenisstraf voor de moord op Anoeska.

Eén gedachte over “NIEUW MONUMENT VOOR VERMOORDE ROTTERDAMSE PEUTER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *