WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘OVERLASTGEVENDE ILLEGAAL VLAARDINGEN MOET LAND UIT’

VLAARDINGEN- Een man die al meerdere keren voor overlast heeft gezorgd in Vlaardingen is vanochtend opnieuw opgepakt en naar een politiecel in Rotterdam-West gebracht. Hij had zich eerder die ochtend agressief gedragen tegenover het personeel van een bedrijf in het centrum van Vlaardingen. Hij mocht zich daar niet vertonen, want hij had een gebiedsverbod gekregen. De man is geen Nederlander en moet het land uit. De wijkagent zegt dat hij nu eindelijk uitgezet zal worden.

Uitzetten is een complex en langdurig proces dat afhankelijk is van veel factoren. Een van de belangrijkste obstakels is het verkrijgen van een geldig reisdocument voor de illegaal die uitgezet moet worden. Sommige landen werken niet mee aan het verstrekken van zo’n document, of stellen hoge eisen aan de identificatie en nationaliteit van hun eigen inwoners. Een ander probleem is dat illegalen niet willen meewerken aan hun uitzetting, bijvoorbeeld door zich te verzetten, te verstoppen of te liegen over hun herkomst. Ook kunnen er juridische procedures zijn die de uitzetting vertragen of verhinderen, bijvoorbeeld als de illegaal (alsnog) asiel aanvraagt, bezwaar maakt of in beroep gaat. Ten slotte kunnen er humanitaire redenen zijn om iemand niet uit te zetten, bijvoorbeeld als de illegaal ernstig ziek is, of als er sprake is van een onveilige situatie in het land van herkomst.

3 gedachten over “‘OVERLASTGEVENDE ILLEGAAL VLAARDINGEN MOET LAND UIT’

  1. Ik vind het wel merkwaardig dat een wijkagent over uitzettingen gaat. Volgens mij krijgt hij na deze opmerking de gehele geitenwollensokkenbrigade op zijn dak, om maar niet te spreken van de bakfiets- en Priusbrigade. Laten we hopen dat dit agentje een soort vieze harrie is die zich niet uit zijn schoenen laat kletsen.

  2. Goede zaak.
    Als ze binnenkort ook andere overlastgevers aanpakken wordt het een stuk gezelliger.
    Om te beginnen met een overlastgevende mof, met zijn grote muil, terug sturen naar zijn heimat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *