WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWBOUW STAATSLIEDENBUURT SCHIEDAM TOT RUIM 800 EURO PER MAAND

SCHIEDAM- Voor de beoogde nieuwe sociale huurwoningen in de Schiedamse Staatsliedenbuurt heeft Woonplus aangegeven uit te gaan van een huur die zich bevindt onder de liberalisatiegrens en die is in 2023 vastgesteld op 808 euro per maand. Daarnaast heeft Woonplus zich te houden aan het woningwaarderingsstelsel.

De liberalisatiegrens is de maximale huurprijs die een woning mag hebben om als een sociale huurwoning te worden beschouwd. Sociale huurwoningen zijn onderworpen aan bepaalde regels, zoals het puntensysteem voor de huurprijs en de maximale huurverhoging. Woningen die boven de liberalisatiegrens liggen, vallen in de vrije sector en hebben geen huurbescherming. De liberalisatiegrens wordt elk jaar aangepast door de overheid. Alleen wanneer de kale huurprijs van een woning hoger is dan dit bedrag, is de woning geliberaliseerd en de huurprijs vrij onderhandelbaar. De liberalisatiegrens geldt voor de huurprijs bij het aangaan van het huurcontract. Als de huurprijs na verloop van tijd boven de grens komt, blijft de woning gereguleerd.  Wanneer u twijfelt of uw woning terecht geliberaliseerd is, kunt u binnen zes maanden na het ingaan van uw contract de huurcommissie vragen om de aanvangshuur te beoordelen.

De grens om in aanmerking te komen voor huurtoeslag hangt af van uw leeftijd, woonsituatie en inkomen. In het algemeen geldt dat uw huurprijs in 2023 niet hoger mag zijn dan 808,06 euro per maand. Als u jonger bent dan 23 jaar en geen inwonend kind hebt, dan mag uw huurprijs niet hoger zijn dan 452,20 euro per maand. Er zijn echter ook bijzondere situaties waarin de regels soepeler zijn, bijvoorbeeld als u gehandicapt bent of een groot huishouden hebt.

7 gedachten over “NIEUWBOUW STAATSLIEDENBUURT SCHIEDAM TOT RUIM 800 EURO PER MAAND

  1. Oude tijden herleven. Nieuwland weer peperduur om te wonen. Nu nog de bewoners die allemaal werken en een net huishouden draaien. Succes met dat laatste.

  2. Als er nou wat vrije sector woningen bijgebouwd worden en wat duurdere koopwoningen trekken we die wijk misschien een beetje uit de uitkeringen.

  3. In sommige gemeenten kan je een nieuwbouwhuis huren en na 5 jaar kan je het kopen met een behoorlijke ‘korting’ de huur wordt dan verrekend met de koopsom.
    Als ouders geef je je kind(eren) ook een beetje financiële ondersteuning, iedereen gelukkig.
    Waarom kan Woonplus dit niet doen?

  4. Jammer, maar meer ‘dingen’ worden opnieuw in het leven geroepen. Dit zou veel jongeren aan een huis kunnen helpen op een leuke manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *