WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWE BABBELTRUC MET LEKKAGE TREFT OUDEREN BARENDRECHT-RIDDERKERK

BARENDRECHT- De politie Barendrecht-Ridderkerk waarschuwt voor een nieuwe vorm van babbeltrucs die de afgelopen drie weken een flinke stijging heeft laten zien in hun gebied. Het gaat om criminelen die zich voordoen als werklui en beweren dat er lekkage is in de woning van (alleenstaande) ouderen, afkomstig van de buren. Ze vragen of ze de woning mogen betreden om de lekkage te onderzoeken, maar eenmaal binnen gaan ze er met waardevolle spullen vandoor.

De politie heeft meerdere aangiftes ontvangen van slachtoffers van deze babbeltruc, en in sommige gevallen zelfs van woningovervallen. Met name in Barendrecht en Ridderkerk zijn deze incidenten dagelijks dan wel wekelijks gemeld. De politie roept op om alert te zijn en elkaar te informeren, vooral alleenstaande ouderen. Deze incidenten maken een ontzettend grote indruk, vooral als er mensen in uw woning zijn geweest en spullen wegnemen waar u bij staat.

Vanuit de politie wordt u geadviseerd om niet zomaar iemand binnen te laten die zegt dat er lekkage is, maar eerst te controleren of dit klopt. Vraag om een legitimatiebewijs en bel eventueel de politie als u het niet vertrouwt. De politie vraagt ook om verdachte situaties te melden via 112.

Agenten nemen de zaak hoog op en zullen intensief onderzoek doen naar de daders. Ze hopen dat ze snel kunnen worden opgepakt en dat de slachtoffers hun spullen terugkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *