WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWE EXPLOSIE IN ZICHT CAMERA VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- De gevel van een loodgietersbedrijf in de Koninginnestraat (hoek Wilhelminastraat) te Vlaardingen-Oost is flink beschadigd geraakt door een explosie, meldt de politie. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft de omgeving afgezet en is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de ontploffing. Om 19.58 uur werd een brand gemeld in de Koninginnestraat. Enkele minuten eerder, om 19.54 uur, is een ambulance opgeroepen voor een melding in de Oosterdwarsstraat.

Dit is niet de eerste keer dat er een explosie plaatsvindt in dit deel van de Oostwijk. Maandagavond werd ook al een pand in de bocht van de Koninginnestraat naar de Oosterdwarsstraat zwaar beschadigd door een ontploffing die rond 22.25 uur plaatsvond. De explosie was zo krachtig dat de voordeur en de ramen van het pand eruit vlogen. De gemeente heeft daarna snel een camera geplaatst om de situatie in de gaten te houden.

Ook in april van dit jaar was er sprake van explosiegevaar in deze wijk. Toen werden auto’s verwoest van het loodgietersbedrijf in de Koninginnestraat. De politie vermoedde toen dat er een verband was met een eerdere explosie in de Gretha Hofstralaan, waarbij ook een auto van hetzelfde bedrijf werd opgeblazen. Dat gebeurde in de nacht van 3 op 4 april. Het is nog steeds niet duidelijk of de explosie van maandagavond iets te maken heeft met deze eerdere voorvallen.

Heeft u iets gezien of gehoord dat hiermee te maken kan hebben? Heeft u beelden die u met de politie wilt delen? Neem dan contact via 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *