WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWE ONTWIKKELINGEN ROND SPORTFONDSENBAD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het college van burgemeester en wethouders van Schiedam heeft ingestemd met een gewijzigde parkeeroplossing voor het nieuwbouwproject van 17 woningen in het Cocky Gastelaarshof, de locatie van het voormalige Sportfondsenbad aan de BK-laan. Deze wijziging volgt op een reeks trage ontwikkelingen rondom de sloop en nieuwbouwplannen op deze locatie.

De nieuwe parkeeroplossing, die overeenkomt met de afsprakenbrief, omvat een extra inkomstenbron uit de afkoop van parkeerplaatsen ter waarde van 90.000 euro. Dit bedrag zal door de gemeente worden gestort in de reserve voor parkeren.

Vorig jaar wees het college een officieel bezwaar tegen de sloop- en nieuwbouwplannen af, waarna direct een omgevingsvergunning werd verleend voor de bouw van de woningen. De Welstand- en Monumentencommissie had al eerder positief gereageerd op de plannen van Stats Architecten voor de ruïne van het oude zwembad. Ondanks de zorgen van omwonenden over de sloop- en bouwwerkzaamheden, prees de commissie het ontwerp van de ‘natuurinclusieve woningen’ met parkeergarage als ‘een fraai voorbeeld van een inbreilocatie in de stad met een goede oplossing voor het parkeren’.

De ondergrondse kelders van het oude zwembad krijgen een nieuw leven als parkeergarage met plaats voor 26 auto’s, bergingen en voorzieningen voor energiezuinige installaties.

In 2016 presenteerden omwonenden een plan voor de aanleg van een tuin ter vervanging van het slooppand. Hoewel de gemeente en het Fonds Schiedam Vlaardingen betrokken waren en er zelfs een subsidie werd verstrekt voor het schetsontwerp, kon de benodigde investering van 500.000 euro niet worden opgehaald, waardoor het plan niet tot uitvoering kwam.

Eén gedachte over “NIEUWE ONTWIKKELINGEN ROND SPORTFONDSENBAD SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *