WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VVD: ‘VRAGEN DENK LEIDEN TOT ONGEWENSTE VERDEELHEID IN SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De VVD in de Schiedamse gemeenteraad heeft met verbijstering kennisgenomen van de schriftelijke vragen die door Denk Schiedam zijn ingediend over het door de gemeente publiceren en opzeggen van eventuele banden met Israëlische organisaties. Fractievoorzitter Tom Janssen van de VVD stelt: “Het naar de lokale politiek halen van het internationale conflict tussen Israël en Hamas verbetert het leven van de Schiedammers op geen enkele wijze en voedt alleen maar polarisatie in de stad. Wij nemen als Schiedamse VVD scherp afstand van zowel de toon als de inhoud van de vragen die door de Denk-fractie aan het college zijn gesteld.”

Janssen benadrukt: “Als liberalen in het Schiedamse gemeentebestuur zullen wij nooit accepteren dat de gemeente lijsten verstrekt waarin personen of instellingen worden uitgelicht vanwege hun Israëlische achtergrond of welke achtergrond dan ook.” De VVD in Schiedam roept op tot een constructieve en verbindende benadering in de lokale politiek, waarin internationale conflicten geen plaats hebben en waarin de focus ligt op het verbeteren van het dagelijks leven van alle Schiedammers. “Het uitlichten van personen of instellingen op basis van hun achtergrond is niet alleen gevaarlijk, maar ook onaanvaardbaar in een vrije en rechtvaardige samenleving”, aldus Janssen. “Wij verwachten dat het college, dat zich op gemeenteniveau hard inzet voor gelijkwaardigheid en tegen discriminatie, dit onderschrijft”, besluit de VVD-fractie.

16 gedachten over “VVD: ‘VRAGEN DENK LEIDEN TOT ONGEWENSTE VERDEELHEID IN SCHIEDAM’

 1. Prima idee van de 5e colonne partij Denk om geen zaken te doen met landen die, volgens Denk, terreur uitvoeren tegen andere volken.
  Laten we dan eerst beginnen met de Turkse gepleegde genocide tegen Armeniërs.
  Onder de Armeense genocide wordt verstaan de massale moordpartijen onder Armeniërs in Turkije. Volgens veel historici bedroeg het aantal slachtoffers meer dan een miljoen.
  Laat Nederland een onderzoek instellen naar Denk m.b.t. hun standpunt over deze genocide. Als deze partij het ontkend, zoals hun vaderland en geldschieterTurkije (Erdogan),moet deze partij verboden en de leden vervolgd worden zoals personen die de holocaust ontkennen.

  1. Als we zo ver teruggaan in de tijd Jaap heb ik er nog wel een paar waar je niet vrolijk van wordt.
   De door West Europeanen gepleegde genocide in Noord Amerika. De door Zuid Europeanen gepleegde genocide in Zuid Amerika. De door Nederland gepleegde genocide in Indonesië, de door Groot Brittannië gepleegde genocide in Australië en Nieuw Zeeland. Ik ben er vast een paar vergeten Jaap maar jij als niksnut hebt vast veel meer rijd om dit soort dingen uit te zoeken. Hiermee praat ik uiteraard de genocide op de Armeniërs niet goed, evenals de huidige jacht van Turreke op Koerden.

  2. Idd Jaap , het is gewoon vergif wat ze verspreiden , gefinancieerd door Erdogan ,de huichelaar, en ook nog een paar van die geldschieters uit die oliestaatjes …………………..Ik hoop dat ze zullen verzuipen in hun eigen olie omdat de wereld uiteindelijk toch andere energiebronnen heeft gevonden ………………………….

 2. Armeense Genocide, Smyrna, 1915.

  Turkse invasie van Cyprus, 1974.

  Stille Oorlog tegen de Koerden, Oost Turkije.

  Bonusvraag:

  Westelijke Sahara.

 3. @Aboe zoon van Herr Kreuger 88.
  Ik kan nog korter in de tijd teruggaan.
  Verbazingwekkend dat jij de jaren 40-45 ben ‘vergeten’. Ligt zeker gevoelig?
  Terugkomend op jouw bewering dat Nederland genocide heeft gepleegd.
  Het is juist andersom, kijk maar wat er gebeurde in de Bersiaptijd. Daar werden duizenden (Indische) Nederlanders vermoord om het Nederlander zijn, die net uit de Japanse interneringskampen waren bevrijd.
  Ik zal niet ontkennen dat er Indonesische mensen zijn gedood, maar dat was niet om het Indonesiër zijn of geloof, zoals jouw kameraden wel deden met de Joden. Lees eens goed wat de betekenis is van genocide, bijdehandje.

  1. Jan Pieterszoon Coen, onze ,,held” heette de slachter van Banda, heeft vrijwel de gehele bevolking van deze kleine eilandengroep uitgemoord. Naar schatting zo’n 20.000 mensen. In naam van Oranje natuurlijk. Dat bersiap gedoe waar jij naar refereert was een manier om onder de westerse bezetting uit te komen.

  2. Nederlanders werden dus niet bevrijd uit de kampen, maar Nederland stuurde mariniers om industrie en plantages veilig te stellen.

   Wie z’n koloniale kop buiten de kampen stak werd door indonesische vrijheidsstrijders inderdaad een kopje kleiner gemaakt.

   Het waren nota bene Nepalees/Britse en Japanse militairen die de Belanda’s en Totoks uit de kampen hebben gehaald en in veiligheid hebben gebracht. Een volle neef van mijn pa was motorordonnans en dacht de oosterse fascisten te gaan bevechten in de Oost i.p.v. bezittingen van ‘neder-fascisten’ veilig te stellen. Hij reed op een over de weg gedpannen kabel en werd onthoofd gevonden met z’n testes in de oogkassen en z’n penis in z’n mond, dat; was eerder al afgekeken van het KNIL waar dat een van de vele gewoontes was.

   1. In Suriname gebeurde na de ‘ ‘onafhankelijkheid’ van 1975 overigens iets vergelijkbaars en werd sergeant-majoor (gymnastiek instructeur) Bouterse vanuit Duitsland bij het TRIS ingedeeld en door overste Hans Valk op bepaalde gedachten gebracht nadat dat eerder niet opging met officieren.

    Toen Bouterse door kreeg als pion te zijn gebruikt en z’n gat afveegde met de Nederlandse belangen, moest hij maar geliquideerd worden en sloeg de paranoia toe met alle nare gevolgen van dien.

    Bouterse weet te veel en verbleef al eerder gewoon in Nederland terwijl hij gezocht werd.

    1. @ Herrmietje ; Zak jij lekker tot de grond over een Amsterdammertje heen , volgens mij vindt je dat nog lekker ook ……………

     1. Zei de plaatselijke buk-imbeciel die zich door Putin laat nemen…

    1. Ik zou zeggen; lees je eens in, in plaats van steeds dom uit je nek te kletsen. En, speel eens op de bal in plaats van op de man, pathetische looser(s).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *