WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NOG GEEN VERGUNNINGEN GEREGELD VOOR MAASPARK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is nog geen datum vastgesteld voor de aanleg van het Maaspark bij de Maasboulevard in Vlaardingen. Ook heeft de gemeente nog geen aanpassingen gedaan om de kapvergunning in orde te maken. ONS.Vlaardingen heeft bij het stadsbestuur geïnformeerd naar de vergunningen voor de Maasboulevard.

Het Maaspark valt binnen de gebiedsontwikkeling Rivierzone, waarin meerdere bouwontwikkelingen gepland staan. De renovatie van het Maaspark zal plaatsvinden in combinatie met deze ontwikkelingen. Tijdens de renovatie wordt beoordeeld welke bomen gekapt zullen worden.

De voorbereiding voor het project is echter al gestart. Recentelijk heeft de aanbesteding plaatsgevonden voor de integrale aanpak van de openbare ruimte en infrastructuur in de Rivierzone. Het schetsontwerp voor de openbare ruimte, inclusief het Maaspark, wordt begin 2025 verwacht. Of en welke bomen gekapt moeten worden, hangt af van het uiteindelijke ontwerp.

De gemeente erkent dat bomen soms overlast kunnen veroorzaken voor bewoners, bijvoorbeeld door schaduw, belemmering van het uitzicht, of vallend blad. De bomen bij de Maasboulevard, geplant in de jaren ’70, zijn nu ongeveer 25 meter hoog. Ondanks de overlast die ze kunnen veroorzaken, dragen deze bomen volgens de gemeente bij aan de leefbaarheid van het gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *