WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM KOMT MET RESERVERINGSSYSTEEM RIVIERCRUISESCHEPEN

ROTTERDAM- Vanaf 1 januari geldt in Rotterdam een nieuw reserveringssysteem voor riviercruiseschepen. Dit systeem is ontwikkeld om een einde te maken aan de ongereguleerde situatie waarbij schepen soms tot vijf rijen dik aangemeerd lagen aan het Leuvehoofd, de Boompjes, Oosterkade en Rijnspoorkade.

De invoering van het systeem volgt op klachten van omwonenden en zorgen over de nautische veiligheid. Voorheen werd er via de Marifoon en onderverhuur door twee rederijen, die een ligplaatsovereenkomst hadden, gebruikgemaakt van de ligplaatsen zonder dat hier in veel gevallen voor betaald werd aan de gemeente. Dit leidde tot onveilige situaties en overlast.

De Omgevingsvisie Rotterdam en de in ontwikkeling zijnde Wateratlas, met daarin het ‘Toekomstperspectief binnenstedelijke Nieuwe Maas’, benadrukken het belang van een goed gereguleerd gebruik van de rivieren. Naar aanleiding hiervan is bestuurlijk om een reserveringssysteem gevraagd.

Het college van B&W heeft Algemene Voorwaarden vastgesteld voor het nieuwe systeem. Er zijn 13 ligplaatsen beschikbaar gesteld aan het Leuvenhoofd, Boompjeskade, Oosterkade en Rhijnspoorkade. Rederijen zijn geïnformeerd dat reserveringen uitsluitend voor deze locaties gelden en dat aanmeren op andere plaatsen als illegaal wordt beschouwd. Er zal zowel privaat als publiekrechtelijk gehandhaafd worden op naleving van deze regels.

2 gedachten over “ROTTERDAM KOMT MET RESERVERINGSSYSTEEM RIVIERCRUISESCHEPEN

    1. De gemeente krijgt heel veel betaald om dat tuig te huisvesten Ton, en de overlast moet de gewone mens maar voor lief nemen, de beslissers in deze wonen uiteraard in een asieltuigvrije wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *