WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NOTOIRE DIEF SCHIEDAM (50) ALSNOG IN CEL

SCHIEDAM- Carlos C., een 30-jarige man van Kaapverdische afkomst, moet zich verantwoorden voor de rechters van de meervoudige strafkamer, omdat hij wordt verdacht van een lange reeks diefstallen in Schiedam.

De verdachte is op 29 juni in Schiedam voorlopig voor de laatste keer gearresteerd door de politie, nadat hij een laptop, een kassa met geld en verschillende tondeuses had gestolen bij de Turkse barbershop in de Sint Liduinastraat in Schiedam-West. De goederen waren verdwenen na een inbraak, zo stelt het Openbaar Ministerie (OM).

Inmiddels is duidelijk geworden dat C. nog een voorwaardelijke straf had openstaan. Hij was onder andere veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 maanden met een proeftijd van 3 jaar. Op 12 september heeft de officier van justitie besloten om de straf alsnog ten uitvoer te leggen. C. zit momenteel vast in de gevangenis te Dordrecht.

Ook een vastgoedonderhoud B.V. op de Thurledeweg in Rotterdam had last van C., toen er op 8 juni werd ingebroken en een grote hoeveelheid koperen buizen werd meegenomen. Het materiaal was afkomstig van een klus die de onderneming uitvoerde op de Parkweg in Schiedam.

Op 26 mei zou C. in Rotterdam in het bezit zijn geweest van een motor (van het merk Yamaha X City), waarvan hij wist of in elk geval had moeten weten dat het om een gestolen goed ging. Bij zijn aanhouding vonden agenten een vleesmes bij C.

Een brigadier van de politie-eenheid Rotterdam werd op 20 mei mondeling beledigd door C., die haar volgens het OM ‘tyfuswijf’ noemde, of woorden met een vergelijkbare beledigende betekenis.

Op 24 november vorig jaar raakte een scooter zoek. Volgens het OM was dit ook het werk van C. Bij zijn aanhouding troffen agenten een gedemonteerde schaar en een sok met daarin een mini biljartbal aan. Volgens het OM ging het hier om een wapen. In Schiedam raakte op 3 september vorig jaar eveneens een scooter kwijt, die kort daarna werd teruggevonden in het bezit van C.

Eén gedachte over “NOTOIRE DIEF SCHIEDAM (50) ALSNOG IN CEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *