WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONDERZOEK NAAR MONUMENTALE KAP STATION VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er loopt een onderzoek naar de kap van het monumentale station Vlaardingen Centrum. Hierbij wordt gekeken of de kap de komende vijf jaar mee kan zonder uitvoering van groot onderhoud. De kap is beschermd stadsgezicht.

De kap van metrostation Vlaardingen Centrum dateert uit 1911 en is tijdens de ombouw gerenoveerd op de punten waar dat noodzakelijk was. Vanwege ‘de leeftijd’ van kap en constructie is besloten de status van de kap en de constructie te onderzoeken (monitoren). Uit deze monitoring bleek eind vorig jaar dat onderdelen ‘sneller’ opgeknapt moesten worden. In december is de kap van Vlaardingen Centrum verstevigd. Een aantal spanten is extra ondersteund om de belasting tijdens een storm dan wel ernstige sneeuwval aan te kunnen.

Zoals op heel de Hoekse Lijn zijn tijdens de uitvoering van de ombouw aanpassingen aan de bestaande stations en baan gedaan, maar het stationsgebouw Vlaardingen Centrum met de karakteristieke overkapping is tijdens de ombouw van de Hoekse Lijn behouden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *