WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONRUST ROND BRUGGEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- De fractie van Maassluis Belang heeft vragen over plannen met de vier beweegbare bruggen in de stad. Er wordt volgens de partij op dit moment een onderzoek ingesteld naar de mogelijkheid om de Schans-, Haven-, Spoor- en fietsbrug bij de keersluis op afstand te laten bedienen vanuit de sluis- en brugwachterscentrale in Vlaardingen.
fietsbrug 2
De partij wil weten tegen welke prijs er in dat geval verkeerslussen worden aangelegd en camera’s ge├»nstalleerd. En welke elektrische aanpassingen komen er in de brugbediening?

Daarnaast wil Maassluis Belang weten of het samenspel tussen de verschillende bruggen ook op afstand zo nauwkeurig is zoals nu het geval is en of er geen gevaar ontstaat voor de weggebruikers. Een belangrijk struikelblok daarin zou de Schansbrug zijn. Gezien de technische staat van de brug betwijfelt de partij of bediening op afstand echt mogelijk en verantwoord is.
Tenslotte wil Maassluis Belang weten wat er gaat gebeuren met de huidige brugwachters. Worden zij herplaatst in de gemeentelijke organisatie of volgt ontslag?