WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VOORSTELLING STONER IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Met de opvoering van het toneelstuk Stoner biedt het Schiedamse Theater aan de Schie vrijdagavond een ‘gedenkwaardige voorstelling’ aan. Het door recensenten bejubelde stuk, met Reinout Bussemaker en Peter Bolhuis in de hoofdrol, vertelt het verhaal van William Stoner, die aan het einde van de negentiende eeuw geboren wordt als zoon van een arme boerenfamilie.

Tijdens zijn landbouwstudie komt Stoner in aanraking met de literatuur en tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde en faalt op beide fronten. Zijn vrouw en dochter keren zich tegen hem, zijn carrière verloopt moeizaam en een nieuwe liefdesrelatie wordt verbroken om een schandaal op de universiteit te voorkomen. Toch geeft de liefde Stoner de kracht alle ellende in zijn huwelijk te doorstaan en houdt zijn grote liefde voor de literatuur hem op de been. Stoner sterft uiteindelijk in anonimiteit, zoals ook zijn hele leven zich in de marge heeft afgespeeld.

De voorstelling Stoner is vrijdag 10 oktober, om 20.15 uur te zien in het Theater aan de Schie. Regie Ursel de Geer. Om 19.15 uur vindt een inleiding plaats. Toegang € 27,00.
Meer weten? Klik HIER.