WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ONVERWACHT’ NOG EEN RIJNZWEMMER HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Zwitser Ernst Bromeis is woensdagochtend om 8.30 uur aangekomen in Hoek van Holland. De Zwitser had er toen een zwemtocht van anderhalve maand en 1250 kilometer op zitten.

Bromeis doorstond tijdens zijn tocht onder meer hoog water, overstromingen, lage temperaturen én het Rotterdamse Havenbedrijf: dat was volgens een woordvoerder namelijk ‘volledig verrast’ door Bromeis zijn komst. Alle aandacht ging al uit naar de ‘zwemmende professor’ Andreas Fath, de Duitse Rijnzwemmer die zaterdag 23 augustus in de namiddag namens de stichting Rheines Wasser aan de Wilhelminapier wordt verwacht. Bovendien vond het Havenbedrijf dat door het intensieve scheepvaartverkeer het voor Bromeis te gevaarlijk was om de Nieuwe Waterweg af te zwemmen. Bromeis toonde begrip en besloot te voet verder te gaan.
zw 3
In de Berghaven van Hoek van Holland is de Zwitser woensdag rond 10.00 uur opnieuw te water gegaan. Van daaruit zwom hij alsnog de haven uit, langs de Noorderpier naar de Noordzee. Begeleid door een bood vol pers.

Bromeis deed in mei 2012 ook al een poging de Rijn af te zwemmen, maar moest die toen na 400 kilometer staken wegens vermoeidheid.