WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

UITKIJKTOREN VLAARDINGEN IS TE REPAREREN

VLAARDINGEN- Volgens de gemeente Vlaardingen is de schade door de brand in de nieuwe uitkijktoren in de Broekpolder goed te repareren. Dat zou blijken uit eigen onderzoek. Diverse vloerbalken en planken in de constructie moeten worden vervangen, maar de hoofdconstructie is niet aangetast. Zodra de gemeente afspraken over de reparatie heeft gemaakt met het bedrijf dat de toren heeft gebouwd, kan de reparatie starten. Tot die tijd blijft de toren afgezet met bouwhekken, omdat het te gevaarlijk is de toren te betreden.
DSC00025
Woningstichting Samenwerking Vlaardingen heeft de uitkijktoren, genaamd De Pyloon, dit voorjaar cadeau gedaan aan alle inwoners van de stad ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de woningcorporatie. Het beheer van de uitkijkpost was door de woningcorporatie overgedragen aan de gemeente. De negen meter hoge uitkijkpost in het Klauterwoud was pas een maand in gebruik.

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die iets hebben gezien dat kan leiden naar de daders. Heeft u informatie, dan kunt u dat telefonisch melden bij de politie via (0900) 8844 of doe een anonieme melding via (0800) 7000 (Meld Misdaad Anoniem).