WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPNIEUW EXPLOSIE OOLTGENSPLAATWEG ROTTERDAM-PENDRECHT

ROTTERDAM- Bewoners van de Ooltgensplaatweg in de Rotterdamse wijk Pendrecht zijn vannacht om 02.10 uur opgeschrikt door een harde knal. Een explosief heeft de portiek van een woning en enkele ruiten in de omgeving vernield. Er is niemand gewond geraakt bij het incident.

Dit is niet de eerste keer dat er een bom ontplofte in deze straat. Op 20 november, iets na middernacht, heeft ook al een explosie plaatsgevonden bij een portiekflat, waardoor de ruiten aan stukken zijn geslagen.

Volgens eerder onderzoek van de politie hebben de beoogde doelwitten van deze incidenten vaak een directe of indirecte connectie met de handel in verdovende middelen of andere criminele activiteiten. Er lijkt ook een verband te zijn tussen de verschillende aanslagen. Het plaatsen van een explosief of het beschieten van een woning kan een manier zijn om het beoogde doelwit onder druk te zetten om iets te doen, zoals het aflossen van een schuld of het leveren van verdovende middelen. Als explosief wordt meestal een cobra gebruikt, een soort illegaal vuurwerk. De politie en het Openbaar Ministerie proberen de opdrachtgevers van deze aanslagen op te sporen, vooral als het gaat om minderjarige verdachten.

De politie vraagt iedereen die informatie heeft over deze incidenten om contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Eén gedachte over “OPNIEUW EXPLOSIE OOLTGENSPLAATWEG ROTTERDAM-PENDRECHT

  1. Ik vind de fotograaf hoofdverdachte nummer een. Bij elke explosie is hij op het moment supreme aanwezig om een pakkende plaat van de plof te maken. Toeval? Nep? Of bommenlegger voor een mooi plaatje….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *