WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HERNIEUWDE AFSPRAKEN HUISVESTING OUDEREN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het college van burgemeester en wethouders van Schiedam heeft ingestemd met de ondertekening van het Addendum Pact wonen en zorg. Dit is een aanvullende overeenkomst op een eerder gemaakte afspraak in 2019. De gemeenteraad wordt via een brief op de hoogte gesteld van de inhoud van de nieuwe afspraken.

In 2019 was afgesproken dat het voormalige verpleeghuis François Haverschmidt, dat leeg stond, weer zou worden gebruikt door de Argoszorggroep voor ouderenzorg. Echter, het pand is nu in gebruik als woonruimte voor Oekraïners. Het contract voor de huisvesting van de Oekraïners is bovendien verlengd.

Schiedam kampt met een tekort aan geschikte woningen voor ouderen. Uit onderzoek is gebleken dat er in 2030 minimaal 1000 extra woningen nodig zijn voor 80-plussers. Van deze groep heeft de helft behoefte aan zorg en voorzieningen in de nabije omgeving. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, hebben DSW, de gemeente Schiedam, de Frankelandgroep, Argos Zorggroep en woningcorporatie Woonplus de handen ineengeslagen.

Het addendum is onderdeel van het landelijke programma Wonen en zorg voor ouderen, dat als doel heeft dat ouderen in een geschikte woning en leefomgeving met plezier kunnen wonen en kunnen verhuizen als ze dat willen.

Eén gedachte over “HERNIEUWDE AFSPRAKEN HUISVESTING OUDEREN SCHIEDAM

  1. Waar halen die ouderen het lef vandaan om een woning te willen? Ze weten toch zo onderhand wel dat iedere import voorrang heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *