WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPNIEUW VERDACHTE (19) OPGEPAKT BIJ PAND LOODGIETER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN– De politie heeft vanavond een 19-jarige verdachte uit Strijen opgepakt aan de Francijntje de Kadtlaan in de wijk Holy (Hooglede) in Vlaardingen. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks aanslagen op een Vlaardingse loodgieter. Hij viel rond 20.00 uur op door zijn verdachte gedrag aan de Greta Hofstralaan, waar de loodgieter een woning heeft.

De Greta Hofstralaan is de afgelopen maanden meerdere keren het toneel geweest van explosies bij het huis van de loodgieter. Vorige week ging hier nog een bom af, die de voordeur en de ramen van de woning zwaar beschadigde. De loodgieter is sinds april al acht keer het doelwit geweest van aanslagen met explosieven, ook bij zijn bedrijfspand in de Koninginnestraat in de Oostwijk. De politie en de gemeente hebben extra beveiligingsmaatregelen getroffen en meerdere panden van de loodgieter gesloten.

De politie kreeg eerder vanavond een melding van beveiligers dat er een man zich verdacht ophield aan de Greta Hofstralaan. Agenten gingen er meteen op af en zagen de man wegrennen. Hij liet een tas achter, die mogelijk een explosief bevat. De politie heeft de tas in beslag genomen en overgedragen aan de Team Explosieven Verkenning (TEV), die onderzoekt wat er in de tas zit. De man is na een korte achtervolging aangehouden aan de Francijntje de Kadtlaan. De politie doet verder onderzoek naar zijn rol bij de aanslagen op de loodgieter.

De politie roept getuigen of mensen met informatie op om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *