WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPSPORING VERZOCHT: DADERS MISHANDELING

SCHIEDAM – De politie zoekt getuigen van de mishandeling van twee jongens die op 23 mei plaatsvond. Op deze bewuste vrijdagavond stonden twee jongens van zestien en zeventien jaar uit Schiedam op de brug over het A4-tracé te kletsen. Het gaat om het fietspad langs de Brederoweg in Schiedam, overgaand in de Europaboulevard in Vlaardingen.
Tussen 21.00 en 21.10 uur reden vier fietsers in een groepje de brug op. Bij het passeren van de twee jongens, begon een van de vier fietsers zonder aanleiding ruzie met een van de twee jongens te zoeken. De fietser sloeg zonder aanleiding de zeventienjarige jongen, waarna de andere drie fietsers mee gingen doen. De zestienjarige vriend van de jongen probeerde er nog tussen te springen, maar ook hij liep rake klappen op. Het groepje van vier reed vervolgens weg in de richting van Vlaardingen. Drie van de vier jongens waren rond de vijftien jaar, de vierde was wat langer en rond de zeventien jaar. Van de vier jongeren waren er drie lichtgetint en één blank.

Toen de vier jongens wegreden, kwam uit de richting van Vlaardingen een onbekend gebleven man hen tegemoet lopen. Mogelijk heeft deze man iets gezien en de politie komt dan ook graag in contact met hem. Ten tijde van mishandeling passeerde ook een tram en wellicht heeft een van de passagiers ook iets gezien. De politie wil ook graag met hen spreken. Maar andere informatie die leidt naar de daders is uiteraard ook welkom. Men kan bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche in Vlaardingen. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000.