WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OVERTREDING HUISVERBOD NA MISHANDELING VRIENDIN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De 40-jarige Pool R.T. uit Vlaardingen moet verschijnen voor de politierechter, omdat het Openbaar Ministerie (OM) T. beschuldigd van de mishandeling van zijn vriendin.

Volgens het OM heeft T. op 14 oktober 2023 in Vlaardingen opzettelijk gehandeld in strijd met een gedragsaanwijzing die op 23 september 2023 door de officier van justitie in het arrondissement Rotterdam was gegeven. Deze aanwijzing hield in dat T. zich niet mocht ophouden aan de Rozenlaan in Vlaardingen en dat hij contact met zijn Poolse vriendin diende te vermijden.

Ondanks het huisverbod dat op 14 oktober aan T. was opgelegd, heeft hij zich in strijd met dit verbod toch in de nabijheid van de Rozenlaan opgehouden en contact opgenomen met één of meer van de personen die in het huisverbod werden genoemd.

Het OM eist dat de rechter T. straft op basis van artikel 184a lid 1 en artikel 184a lid 1 van het Wetboek van Strafrecht. Deze artikelen hebben betrekking op het overtreden van een gedragsaanwijzing en het negeren van een huisverbod. Als T. schuldig wordt bevonden, hangt hem een passende straf boven het hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *