WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM MAAKT WERK VAN TERUGDRINGEN VERZUIM AMBTENAREN

SCHIEDAM- In Schiedam wordt proactief ingezet op preventie om ervoor te zorgen dat ambtenaren vitaal en gezond hun werk kunnen blijven doen. Dit gebeurt al in een vroeg stadium, nog voordat er ernstige klachten of uitval optreden. Het stadsbestuur heeft dit duidelijk gemaakt in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

Een belangrijk onderdeel van deze preventieve aanpak is het voeren van gesprekken gericht op het behoud van gezondheid en het voorkomen van verzuim. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van de managers. Zij worden bijgestaan door de verzuimcoördinator, die niet alleen zorgt voor de juiste begeleiding bij ziekte, maar ook waardevolle tips geeft over het voorkomen van verzuim. Onlangs heeft de verzuimcoördinator een training gegeven over het herkennen van signalen van stress, vermoeidheid en ontevredenheid, en hoe hiermee om te gaan. Bovendien hebben ambtenaren de mogelijkheid om zelf een afspraak te maken met de bedrijfsarts wanneer zij extra ondersteuning nodig hebben.

2 gedachten over “SCHIEDAM MAAKT WERK VAN TERUGDRINGEN VERZUIM AMBTENAREN

  1. Het verzuim bij stadswachtjes zou, mijn inziens, een stuk lager worden als deze lui vaker de normale fets pakken i.p.v. snelle fietsen (die met een geel plaatje achterop) waarmee ze met een tering gang door Schiedam rijden over rijbanen en door winkelgebieden en wandelgebieden, daardoor veroorzaken ze gevaarlijke situaties en kunnen mensen die lui niet aanspreken.Ook de auto of scooter laten staan zou bijdragen aan hun gezondheid en aan een beter milieu. Ook daardoor zouden die lui beter kunnen observeren en de burgers makkelijker te woord staan. Juist het bewegen is goed voor ambtenaren.
    Vraag me zo en zo af waarom die lui niet alles lopend doen. Beter zichtbaar en aanspreekbaar voor iedereen, zien veel meer zaken waarvoor ze zijn ‘opgeleid’ en toegerust. Naar mijn weten zijn ze niet voor noodhulp beschikbaar en opgeleid, dat is weggelegd voor brandweer, politie en ambulance. Deze zijn daarvoor opgeleid en uitgerust en bevoegd om met blauwe zwaailampen te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *