WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OVERVALLER (39) ROTTERDAM-SPORTDORP OPGEPAKT IN EINDHOVEN

ROTTERDAM- In zijn woning in Eindhoven is een 39-jarige man van zijn bed gelicht vanwege een verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval in de Rotterdamse Estafettestraat (Sportdorp). Daar werden op zaterdag 27 april tijdens een woningoverval twee vrouwen bedreigd en betast.

Op zaterdag 27 april drongen twee mannen een woning aan de Estafettestraat binnen en doorzochten het huis op zoek naar waardevolle spullen. Een derde man bleef achter bij de auto waarmee ze gekomen waren. Rond 19 uur ’s avonds kwamen de bewoonster en een vriendin van haar thuis. De overvallers waren toen nog in het huis. Toen zij de vrouwen opmerkten, dwongen zij hen naar binnen te gaan. Daar werden de vrouwen door de mannen bedreigd met een vuurwapen en betast. De overvallers vroegen de vrouwen waar ‘het geld’ was, maar de vrouwen hadden geen idee waar de mannen het over hadden. Uiteindelijk gingen de mannen er met verschillende goederen vandoor.

De politie startte direct een onderzoek, waaronder buurtonderzoek en sporenonderzoek door de Forensische Opsporing. Dit leidde op 30 april tot de aanhouding van een 41-jarige man uit Den Haag. Vanmorgen, dinsdag 9 juli, werd een tweede verdachte aangehouden; een 39-jarige man uit Eindhoven. Het onderzoek wordt voortgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *