WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM-GORZEN KLAAR VOOR NEDERLAND-ENGELAND

SCHIEDAM- De spanning stijgt in Schiedam-Gorzen, waar de bewoners zich volledig hebben voorbereid op de EK-wedstrijd van Oranje tegen Engeland vanavond. In dit deel van Schiedam is het bijna onmogelijk om nog een straat te vinden waar niet het kleinste beetje oranje te zien is. De straten zijn versierd met de Nederlandse driekleur en oranje vaantjes die overal wapperen, wat een feestelijke sfeer creëert. Als dat maar goed gaat…

In de Gorzen is de Oranjegekte duidelijk zichtbaar. De bewoners hebben hun huizen en straten versierd met oranje vlaggen en slingers, en velen dragen oranje kleding om hun steun voor het Nederlands elftal te tonen. De sfeer is uitgelaten en vol verwachting, met iedereen die hoopt op een overwinning van Oranje vanavond.

Als het Nederlands elftal vanavond de halve finale tegen Engeland wint, wacht Spanje in de eindstrijd van het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Luis de la Fuente versloeg gisteravond Frankrijk met 2-1 in de halve finale.

Oranjegekte, ook wel Oranjekoorts genoemd, is een fenomeen dat optreedt tijdens belangrijke internationale sportevenementen waarbij Nederland meedoet. Dit uit zich op verschillende manieren, zoals het dragen van oranje kleding (T-shirts, petjes, sjaals), het verven van het haar in oranje, en het versieren van muren, kamers, huizen en straten met oranje decoraties. De kleur oranje staat symbool voor de nationale kleur van Nederland en is afkomstig van de naam Oranje-Nassau van de Nederlandse Koninklijke Familie.

In de Gorzen zijn ze klaar voor de wedstrijd en hopen dat hun steun en enthousiasme het Nederlands elftal zal inspireren tot een overwinning, dus daar kan het niet aan liggen, want of Nederland de finale van het EK haalt weet nu nog niemand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *