WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OVV – DVO’32

VLAARDINGEN- Met 0 punten uit 3 duels kende D.V.O. een moeizame competitiestart. Ondanks een gezonde dosis energie en strijdlust, wisten de Vlaardingers zich niet te belonen. Bij het eveneens laag geklasseerde O.V.V. (1 uit 3) hoopte D.V.O. de stijgende lijn in te zetten. Weg van die akelige laatste plaats!

Op basis van scorebordjournalistiek zou je kunnen zeggen dat deze missie geslaagd is. Door een blunder van de Oostvoorne keeper kroonde Rahine de Windt zich halverwege de eerste helft tot ‘matchwinnaar` (0-1). D.V.O. pakte de volle winst en is eindelijk van die hatelijke nul af.

Kijk je als liefhebber naar het getoonde spel, dan is er nog enorm veel werk aan de winkel. Voor rust was het veldspel nog wel redelijk en werden een aantal goede kansen bij elkaar gevoetbald. Na rust deed het spel aan beide kanten pijn aan de ogen. D.V.O. verdedigde met huid en haar de kleine voorsprong, maar was niet bij machte om de bal in de ploeg te houden. De thuisclub was echter evenmin in staat om het talrijke publiek te vermaken. En als de gelijkmaker al in de lucht leek te hangen, stuitte O.V.V. op uitblinker Natoe da Graca dos Santos. De Vlaardingse doelman wist zich met enkele katachtige reddingen herhaaldelijk te onderscheiden.

Toen de sterk ingevallen Aymen El Achbouni tien minuten voor tijd met rood van het veld werd gestuurd, werd het nog een kwartiertje billenknijpen langs de lijn. De supporters werden met de minuut nerveuzer, maar op het veld hielden de Vlaardingers met ogenschijnlijk gemak stand. Met ballende vuisten en gejuich werd het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Plandsoen begroet. Het kijkspel was vandaag bijzaak, deze zaterdag telden alleen de punten!