WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TEGEN KOPLOPER BIEDT HERENTEAM SCYEDAM FLINKE TEGENSTAND

SCHIEDAM- Afgelopen zaterdag nam het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam het in de thuiswedstrijd op tegen de afgetekende koploper Tempo-Team 2. De thuisclub nam brutaal een 4-2 voorsprong, maar moest uiteindelijk met 5-8 zijn meerdere erkennen in het team uit Amsterdam. Grootste aandeel in de punten van Scyedam had Gabriele Vicario die tweemaal met 0-2 in games achter kwam maar toch zijn drie enkele spelen won. Thomas Baart zorgde met twee overwinningen voor de rest van de Schiedamse punten.

In de eerste wedstrijd boekte Thomas Baart een eenvoudige 3-0 overwinning op Ilias Faraj. Gabriele Vicario verloor de eerste twee games nipt van Mark Smith. In de derde game leek Smith met 3-9 op weg naar de winst. Vicario knokte echter terug, overleefde twee matchpoints en wist alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Jamal Dennison, de Engelse aanwinst, kwam in de eerste game met 6-10 achter tegen Chris Walbrecht. Hij knokte echter terug, kreeg driemaal een gamepoint, maar verloor de game alsnog. Hiermee was zijn tegenstand gebroken en zorgde Walbrecht voor het eerste punt voor de bezoekers. Daria Dubenko verloor de eerste twee games van Rodrigo Escobar Ramirez, maar knokte in de derde van 7-10 naar een 12-10 gamewinst. Verder liet Escobar Ramirez het echter niet komen. Thomas Baart verloor de eerste game van Mark Smith, maar trok daarna de wedstrijd naar zich toe. Eenzelfde verloop kende de wedstrijd van Gabriele Vicario tegen Ilias Faraj. Vermeldenswaard daarbij is dat hij in de vierde game een 8-10 achterstand nog in zijn voordeel wist om te buigen. Jamal Dennison kwam op een 2-1 voorsprong in games tegen Rodrigo Escobar Ramirez. In de vierde en vijfde game liep Escobar Ramirez echter snel weg en verkleinde de achterstand weer. De wedstrijd tussen Daria Dubenko en Chris Walbrecht leverde een regelmatige overwinning op voor Walbrecht. Daarmee kwam de stand bij de pauze op 4-4.

Na de onderbreking boekte Mark Smith een eenvoudige 0-3 overwinning op Jamal Dennison, waarmee het Amsterdamse team voor het eerst op voorsprong kwam. De eerste game van Thomas Baart tegen Rodrigo Escobar Ramirez ging gelijk op. Nadat deze nipt door Baart werd verloren, voerde Escobar Ramirez de druk verder op waarop Baart geen antwoord had. Gabriele Vicario kwam net als in zijn eerste wedstrijd met 0-2 in games achter, ditmaal tegen Chris Walbrecht. In de derde game keek hij tegen een 3-7 achterstand aan waarna hij zich terug knokte in de wedstrijd. Met driemaal gamewinst boekte hij zijn derde overwinning. In haar derde enkelspel moest Daria Dubenko haar meerdere erkennen in Ilias Faraj. In het afsluitende dubbelspel was de opstelling erg bepalend voor het scoreverloop. De eerste en derde game gingen naar Rodrigo Escobar Ramirez en Mark Smith, de tweede en vierde naar Thomas Baart en Gabriele Vicario. In de beslissende vijfde game trokken Escobar Ramirez en Smith aan het langste eind. Daarmee kwam de eindstand op 5-8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *