WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PAPENDRECHTER (22) ACHTER WIETKWEKERIJ VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een 22-jarige man uit Papendrecht moet zich vandaag voor de rechter verantwoorden voor het telen en verkopen van hennep en het stelen van stroom in Vlaardingen. De verdachte, Martijn L., zou tussen 17 maart en 31 maart 2022 een grote hoeveelheid hennepplanten hebben gekweekt en verhandeld in een pand aan de Arij Koplaan in de westwijk. Bij een inval van de politie werden 1.115 hennepplanten aangetroffen in het pand.

De verdachte wordt ook beschuldigd van het illegaal aftappen van stroom voor de hennepkwekerij. Volgens de tenlastelegging zou hij tussen 25 juni 2021 en 31 maart 2022 stroom hebben weggenomen van netbeheerder Stedin, door middel van braak en verbreking. De verdachte zou zich zo wederrechtelijk hebben toegeëigend van een goed dat aan een ander toebehoorde.

Papendrechter L. wordt vervolgd op grond van artikel 11 lid 2 en 5 van de Opiumwet en artikel 310 en 311 lid 1 sub 5 van het Wetboek van Strafrecht. Hij riskeert een gevangenisstraf, een geldboete en een ontnemingsvordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *