WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PER STOOMSLEPER NAAR VLAARDINGEN

SCHIEDAM- Stoomsleepboot Hercules vaart zaterdag 13 september tijdens Open Monumentendag tussen de havenhoofden van Schiedam en Vlaardingen. Het landelijke thema ‘Op reis’ is in de Waterwegregio aanleiding om over de stadsgrenzen heen te kijken. Bezoekers kunnen zaterdag op onalledaagse wijze tussen Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en Midden-Delfland reizen en tussendoor in de verschillende gemeenten monumenten bezoeken. In de regio zijn historische verbindingen in ere hersteld. Waaronder die met de Hercules tussen de havenhoofden.

De Hercules werd gebouwd in 1915 op de werf van de Gebroeders G.&H. Bodewes te Martenshoek. Het schip ligt in de Voorhaven. Indicatieve afvaartijden vanuit Schiedam zijn: 12.00 uur, 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur. In Vlaardingen kan worden overgestapt op een veerdienst richting Maassluis.

In Maassluis kunnen bezoekers oude trekschuitroutes bevaren over de vlieten en de Vlaardingse Vaart. Verder zijn delen van de route per historische tram, autobus, treintje of oldtimer af te leggen. In elke gemeente zijn er knooppunten, waar de reis begonnen, beëindigd of met een ander voertuig voortgezet kan worden.

Klik HIER voor het volledige programma.