WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PLAN VOOR VEILIGE FIETSENSTALLINGEN BIJ METROSTATIONS SCHIEDAM

SCHIEDAM- In een streven om het fietsparkeren bij metrostations te verbeteren, heeft de gemeente Schiedam besloten om veilige en (gedeeltelijk) overdekte fietsenstallingen te plaatsen. Deze stallingen worden gecombineerd met de aanleg van hubs voor deeltweewielers.

Berucht in deze zijn de zogenaamde ‘Port of Schiedam-bikes’ bij metrostation Troelstralaan. Daar ontstonden enkele jaren terug over het versperren van het plein door de deelfietsen naast de fietsklemmen. Het Amsterdamse bedrijf Xbike, eigenaar van deze fietsen, heeft herhaaldelijk beterschap beloofd.

Niet alleen bij metrostation Troelstralaan, maar ook op andere locaties in Schiedam groeit de nog altijd de ergernis over het parkeren van deelvervoer. Vooral de deelscooters zorgen voor aanhoudende klachten. Ondanks toezeggingen van de exploitanten om nonchalante huurders aan te spreken en indien nodig te beboeten, levert dit een aanhoudende klachtenstroom op.

Bij metrostation Vijfsluizen is het toezicht op de geparkeerde fietsen enkele jaren terug overigens in stilte opgeheven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *