WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PAND BESCHOTEN IN NIEUW-CROOSWIJK ROTTERDAM

ROTTERDAM- De politie heeft vijf verdachten aangehouden naar aanleiding van het beschieten van een pand in Rotterdam-Crooswijk. Een woning aan de Kerkhoflaan is rond 04.00 uur beschoten. Er vielen geen slachtoffers.

Het schietincident past in een patroon van geweld binnen het drugsmilieu in Rotterdam. De stad is een belangrijk centrum voor internationale handel, maar ook voor drugssmokkel en -handel. Dit leidt tot spanningen en conflicten tussen verschillende criminele groepen, die soms hun territorium willen afbakenen of wraak nemen door panden te beschieten. Dit fenomeen was enkele jaren geleden zeer frequent in Rotterdam, maar is de laatste tijd afgenomen. In plaats daarvan worden er vaker brand- en vuurwerkbommen gebruikt om panden te beschadigen.

De politie neemt deze vormen van geweld zeer serieus en doet er alles aan om de daders op te sporen en te vervolgen. Het beschieten van panden brengt niet alleen materiële schade met zich mee, maar ook een gevoel van onveiligheid bij de bewoners en omwonenden. Bovendien kan het leiden tot escalatie van het geweld, als rivaliserende partijen elkaar blijven uitdagen. Daarom roept de politie getuigen of mensen met meer informatie over de schietpartij van vannacht op om zich te melden via 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *