WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PLANNEN ZOMERHOFKWARTIER ROTTERDAM NOG GEEN GELOPEN RACE

ROTTERDAM- De toekomst van het Zomerhofkwartier in Rotterdam-Noord is nog geen gelopen race nu Van der Eijk Beheer B.V. uit Nieuwerkerk aan den IJssel dreigt met een gang naar de Raad van Staten. Het bedrijf eist dat hun belangen worden meegenomen in het herziene bestemmingsplan, anders zullen zij de gemeente voor het gerecht dagen.

In een brief aan de Rotterdamse politiek uit Van der Eijk Beheer B.V. felle kritiek op het democratische proces rondom de ruimtelijke ordening. Volgens hen neemt de gemeenteraad haar verantwoordelijkheid niet door niet in te grijpen of te corrigeren waar dit nodig zou zijn. Het bedrijf benadrukt dat niet alleen hun belangen, maar ook die van andere bezwaarmakers genegeerd worden in het huidige plan.

Het bedrijf heeft een eigen voorstel ingediend voor de ontwikkeling van studentenstudio’s en bekritiseert de gemeente voor het negeren van het Besluitvormingsmodel Ruimtelijke Ontwikkelingen. De brief spreekt de hoop uit op samenwerking voor een beter bestemmingsplan en waarschuwt voor mogelijke juridische stappen.

Ondertussen heeft wethouder Chantal Zeegers (D66) bekendgemaakt dat er al financiële overeenkomsten zijn gesloten met de gekozen ontwikkelaar voor de vernieuwing van het gebied. Zeegers heeft ook verduidelijkt hoe de gemeente omgaat met de ‘witte vlekken’ in voorlopige plannen. Deze oningevulde delen worden bewust open gelaten om flexibiliteit te behouden voor huidige en toekomstige projecten, wat een harmonieuze ontwikkeling moet bevorderen.

Een eerder besproken plan voor sloop en nieuwbouw, inclusief een toren van 50 meter, is door de gemeente afgewezen en zal niet worden opgenomen in het huidige plan voor het Zomerhofkwartier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *