WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

POLITIE ZIET GROTER VERBAND BIJ EXPLOSIE NIEUW-CROOSWIJK ROTTERDAM

ROTTERDAM- De explosie bij een pand aan de Kerkhoflaan in Rotterdam Nieuw-Crooswijk vannacht zou verband houden met een mislukte ontvoering op de Jacques Dutilhweg en meerdere explosies op de Jacques Dutilhweg en in de Ravelstraat te Capelle aan den IJssel, vermoedt de politie. Dit zou ook te maken hebben met een eerdere beschieting van hetzelfde adres aan de Kerkhoflaan.

De ontploffing in Nieuw-Crooswijk gebeurde vannacht rond 01.30 uur. Er vielen geen gewonden, maar de woning liep wel schade op. De politie is nog op zoek naar de daders van deze explosie en vraagt getuigen en mensen die camerabeelden hebben van de omgeving om zich te melden.

De politie houdt er rekening mee dat de incidenten aan de Kerkhoflaan verband houden met een conflict dat speelt tussen verschillende mensen of groepen. Eind januari probeerde een groep mannen, verkleed als politieagenten, een man te ontvoeren bij een woning in Rotterdam-Alexander. De politie wist dit te voorkomen en hield twee verdachten aan. Op 5 februari ontplofte er een explosief bij een huis in de Ravelstraat te Capelle aan den IJssel. Op 17, 18 en 19 februari waren er nog drie explosies, twee op de Jacques Dutilhweg en een opnieuw in de Ravelstraat. De politie onderzoekt wie hier verantwoordelijk voor zijn en wat hun motief is.

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht is vorige week al aandacht besteed aan deze reeks van incidenten. Er zijn beelden getoond van de explosies op de Jacques Dutilhweg en in de Ravelstraat te Capelle aan den IJssel. Toen zijn al enkele tips binnengekomen bij de politie, maar meer informatie is altijd welkom. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met mensen die meer weten over het conflict dat ten grondslag ligt aan deze incidenten. Wie zijn de betrokkenen en wat is de aanleiding? Als u hier iets over weet, kunt u bellen met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven via M. (0800-7000) of contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen. Dit is een speciaal team dat uw identiteit kan beschermen. Niemand hoeft te weten dat u met de politie heeft gesproken. Het telefoonnummer van TNI is 088 – 661 77 34.

Het onderzoeksteam is ook geïnteresseerd in camerabeelden die mogelijk iets verdachts laten zien. Heeft u beelden van de nacht van 23 op 24 februari aan de Kerkhoflaan of in de buurt, bijvoorbeeld van een deurbelcamera, een beveiligingscamera of een dashcam? Dan verzoekt de politie u om deze beelden te delen.

Foto: screenshot Opsporing Verzocht

Eén gedachte over “POLITIE ZIET GROTER VERBAND BIJ EXPLOSIE NIEUW-CROOSWIJK ROTTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *