WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

POLITIEMEDEWERKER SPIJKENISSE VEROORDEELD VOOR DRUGSHANDEL

SPIJKENISSE- Een 60-jarige voormalige politiemedewerker uit Rotterdam is veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk, voor zijn betrokkenheid bij drugshandel en het schenden van zijn ambtsgeheim. De man, die werkzaam was op de meldkamer, werd samen met twee handlangers gearresteerd na een tip en een melding via Meld Misdaad Anoniem. De officier van justitie had 2 jaar gevangenisstraf geëist.

De politie startte op 2 juni 2023 een onderzoek naar de activiteiten van de man. Door middel van observatie, het opvragen van telefoongegevens en afluisteren, ontdekte men dat er vanuit een woning in Spijkenisse harddrugs werden verhandeld. De bewoner van het pand, de veroordeelde politiemedewerker, maakte misbruik van zijn toegang tot vertrouwelijke politiesystemen om de drugshandel in xtc en cocaïne te faciliteren.

Naast de ex-politieagent stonden ook een 42-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 58-jarige man uit Rotterdam terecht voor hun rol in de drugshandel. De vrouw is veroordeeld tot een straf van 720 dagen, waarvan 717 voorwaardelijk. De man uit Rotterdam kreeg een celstraf van 15 maanden, waarvan drie voorwaardelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *