WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

POOLSE (29) UIT SCHIEDAM DRONKEN ACHTER STUUR

SCHIEDAM- Een 29-jarige vrouw uit Schiedam is haar rijbewijs kwijt en moet zich voor de rechter verantwoorden. Ze is op 18 maart vorig jaar aangehouden in ‘s-Gravendeel, gemeente Hoeksche Waard, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Uit een bloedtest bleek dat zij een alcoholgehalte van 2,26 milligram per milliliter bloed had, ruim vier keer de toegestane limiet van 0,5 milligram.

De vrouw, die afkomstig is uit Polen, werd rond 23.00 uur gecontroleerd door de politie op de Rijksstraatweg. Zij viel op door haar slingerende rijgedrag. De agenten roken een sterke alcohollucht en lieten haar blazen. De blaastest gaf een ‘F’ aan, wat betekent dat zij te veel had gedronken.

De Poolse werd meegenomen naar het politiebureau, waar een arts een bloedproef afnam. De uitslag daarvan was schokkend: 2,26 milligram alcohol per milliliter bloed. Dat is een van de hoogste waarden die ooit zijn gemeten in Nederland. Ter vergelijking: een glas bier bevat ongeveer 0,2 milligram alcohol per milliliter bloed.

Zij wordt verdacht van overtreding van artikel 8, tweede lid, aanhef en onder b van de Wegenverkeerswet 1994, dat het rijden onder invloed van alcohol verbiedt. De maximale straf hiervoor is een geldboete van 8700 euro, een gevangenisstraf van zes maanden of een rijontzegging van vijf jaar.

Eén gedachte over “POOLSE (29) UIT SCHIEDAM DRONKEN ACHTER STUUR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *