WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

POOLSE DRUGSDEALER (39) OPGEPAKT IN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De 39-jarige Poolse arbeidsmigrant M.K. C. wordt ervan verdacht dat hij in Hoek van Holland in drugs heeft gehandeld. Dat is de beschuldiging van het Openbaar Ministerie (OM). De man moet daarom voor de politierechter komen.

Volgens het OM heeft C. op 28 maart 2022 in Hoek van Holland, gemeente Rotterdam, opzettelijk een grote hoeveelheid drugs in zijn bezit gehad. Het zou gaan om ongeveer 85,7 gram amfetamine, een synthetische drug die een stimulerend effect heeft op het centrale zenuwstelsel. Amfetamine is een verboden middel dat staat op lijst I van de Opiumwet. Dat betekent dat het een middel is met een onaanvaardbaar risico voor de volksgezondheid en dat het geen of een zeer beperkte therapeutische waarde heeft.

Het OM wil dat C. wordt gestraft op basis van artikel 10 lid 3 van de Opiumwet1 en artikel 2 onder C van de Opiumwet. Artikel 10 lid 3 van de Opiumwet bepaalt dat hij die opzettelijk handelt in strijd met het in artikel 2 onder C gegeven verbod, wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of een geldboete van de vijfde categorie. Artikel 2 onder C van de Opiumwet verbiedt het aanwezig hebben van middelen die op lijst I staan. De strafmaat hangt af van de ernst van het feit, de hoeveelheid drugs, de rol van de verdachte en zijn persoonlijke omstandigheden. De politierechter kan ook een taakstraf of een voorwaardelijke straf opleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *