WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘PROBLEMEN VOOR ROTTERDAMMERS WANNEER ÉÉN WARMTELEVERANCIER UITVALT’

ROTTERDAM- Om te zorgen dat er genoeg warmte is als de temperatuur daalt, zijn de warmtebedrijven (Vattenfall, WbR, Eneco) en de warmteproducenten (Uniper, AVR) bezig om op meerdere plekken in Rotterdam extra capaciteit te creëren. Dat laat het Rotterdamse stadsbestuur weten, omdat er in de gemeenteraad zorgen bestaan, na de brand in september bij AVR Afvalverwerking op de Professor Gerbrandyweg in de Botlek. Dit bedrijf levert restwarmte aan 50.000 huishoudens in Rotterdam en is een belangrijke bron van warmte.

Wethouder Chantal Zeegers (D66) verwacht dat er snel een reservevoorziening zal zijn. Zeegers: ‘Echter, wanneer er onverhoopt één of meerdere installaties uitvallen kan er een probleem ontstaan. Volgens de warmtebedrijven zijn er dan verschillende situaties mogelijk, met daarbij verschillende oplossingen. Wanneer er een bron uitvalt kan bijvoorbeeld aan bepaalde grootverbruikers gevraagd worden om hun warmtevraag alternatief in te vullen, te verminderen, of op een ander moment in te vullen waardoor de piekvraag verlaagt. De levering van warmte aan kleinverbruikers (bewoners) gaat daarbij altijd voor.’

Het is de taak van de warmtebedrijven om te zorgen dat er voldoende warmte geleverd wordt. Dit staat in de warmtewet. De brand bij AVR laat zien dat het warmtesysteem van Rotterdam niet onfeilbaar is. Uit de persberichten van Eneco en Vattenfall blijkt dat het wegvallen van één bron langdurige gevolgen kan hebben, vooral in een periode waarin de warmtevraag hoog is; de winter.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *