WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PVV IN MAASSLUIS GROTE WINNAAR TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis heeft als enige in de regio waterweg-noord de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen al bekendgemaakt. Alle stemmen per lijst en per kandidaat zijn in deze gemeente al geteld. Het gaat nog wel om een voorlopige uitslag, die later definitief kan worden gemaakt. De drie grootste partijen in Maassluis zijn:

PVV, die 5634 stemmen kreeg en daarmee de meeste steun van de kiezers verwierf.
VVD, die 3368 stemmen behaalde en op de tweede plaats eindigde.
NSC, die 2542 stemmen ontving en de derde partij in Maassluis werd.

De combinatie PvdA/GL, die als één lijst meedeed aan de verkiezingen, kreeg 2095 stemmen van de kiezers in Maassluis.

In de naburige gemeente Vlaardingen was de opkomst om 20.00 uur 67,02%. Dat betekent dat meer dan twee derde van de kiesgerechtigden in Vlaardingen hun stem hebben uitgebracht.

In Schiedam was het volgens de gemeente erg druk bij een aantal stembureaus. Daar moesten de stembiljetten na 21.00 uur nog worden geteld. Er was echter een probleem bij stemlocatie 9, de gymzaal op het Frans Halsplein 33. Daar kon de telling niet plaatsvinden, omdat de voorzitter van het stembureau de zitting moest schorsen na de sluiting van het stembureau. Dit deed hij op grond van artikel J. 38 van de Kieswet. De burgemeester gaf opdracht om de stembussen verzegeld te vervoeren naar het Stadserf 1. Daar hervatte de voorzitter de zitting van het stembureau en begon de (openbare) telling in de Hagazaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *