WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

RESULTAAT ‘DE STIJGERS’ IN SCHIEDAM-GORZEN: SLECHT 1 JONGERE BEREIKT

SCHIEDAM- Het project De Stijgers in Schiedam-Gorzen heeft op dit moment slechts één jongere onder zijn hoede. Dat blijkt uit de antwoorden die het college van burgemeester en wethouders heeft gegeven aan de gemeenteraad. De fracties van het AOV en de OPS hebben al langere tijd hun bedenkingen bij het project, dat in juni feestelijk werd geopend door minister Dilan Yeşilgöz (VVD) van Justitie en Veiligheid en burgemeester Jules Bijl (D66) in het voormalige buurthuis in de Dwarsstraat.

Volgens het college is er de afgelopen periode hard gewerkt om De Stijgers een stevige basis te geven. Zo is er overleg geweest met de potentiële bestuursleden van de stichting achter het project, met het ministerie over de juiste juridische vormgeving en met het lokale onderwijs, diverse stichtingen en de buurtbewoners. Het college stelt: ‘Deze inspanningen zijn wellicht niet direct zichtbaar aan de buitenkant, maar wel erg belangrijk voor het slagen van het project. We zitten nu in de laatste fase van deze afstemming. Op dit moment wordt 1 jongere begeleid via De Stijgers. We verwachten dat dit aantal snel zal toenemen, omdat we, zoals gezegd, bijna klaar zijn met de afstemming’.

De Stijgers is een initiatief van de gemeente Schiedam, die de leerwerkplaats heeft opgezet met geld dat afkomstig is van criminele activiteiten en in beslag is genomen door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het doel van het project is om jongeren en zij-instromers in de Gorzen te ondersteunen bij het leren van een vak en het vinden van een passende baan. De stichting De Stijgers Schiedam werkt samen met verschillende partners in de wijk, zoals de Bewonersvereniging Schiedam-Zuid, wijkcentrum Hof in Zuid, DOCK, WOT, YETS Foundation en gro-up.

1 reactie op “RESULTAAT ‘DE STIJGERS’ IN SCHIEDAM-GORZEN: SLECHT 1 JONGERE BEREIKT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *