WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROEP OM MEER CONTROLE ALCOHOLVERKOOP ROTTERDAM-MATHENESSE

ROTTERDAM- Er wordt een dringende oproep gedaan aan het stadsbestuur, door de Wijkraad van Rotterdam-Mathenesse, om de problematiek rondom de verkoop van alcohol en tabak aan minderjarigen aan de Franselaan aan te pakken. Uit een recente politiecontrole blijkt dat vijf van de zeven verkooppunten de regels hebben overtreden door alcohol en tabak te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar, in sommige gevallen zelfs zonder identiteitscontrole.

De Wijkraad denkt dat de gemakkelijke beschikbaarheid van deze producten leidt tot toenemende problemen onder jongeren, die zich steeds vaker melden bij jongerenwerkers. Ouders in Mathenesse maken zich grote zorgen en overwegen zelfs de wijk te verlaten als de situatie niet verbetert.

De Wijkraad adviseert frequente, onaangekondigde controles bij de verkooppunten om de naleving van de wet te waarborgen.

2 gedachten over “ROEP OM MEER CONTROLE ALCOHOLVERKOOP ROTTERDAM-MATHENESSE

  1. Zo lang ze in de rij staan voor de coffeeshop terwijl ze geen koffie drinken hoef je je niet druk te maken om de verkoop van alcohol en tabak. Niet iedereen hoeft honderd jaar te worden, dat zou een kostbare grap zijn.

  2. “ouders maken zich grote zorgen”? Is het geen taak van deze ouders om dit met hun kinderen te bespreken en hier duidelijke afspraken over te maken, als er een jongerewerker zich tegen aan moet gaan bemoeien dan is het al te laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *