WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROOKGORDIJN ROND VIERING ‘SCHIEDAM 750’

SCHIEDAM- De viering van het 750-jarig bestaan van Schiedam als stad zal georganiseerd worden door drie verschillende onderdelen, die door het college van burgemeester en wethouders zijn vastgesteld: Er wordt een programmabureau opgericht, dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de activiteiten, een stichting, die de financiën en de juridische zaken beheert, en een klankbordgroep, die de stichting adviseert over de inhoud en de betrokkenheid van de stad. Zowel de burgemeester als de wethouder hebben aangegeven dat ze deel willen uitmaken van de klankbordgroep. Daarnaast zal er ook een vertegenwoordiger van de gemeente in het bestuur van de stichting zitten.

De gemeente heeft al een deel van het budget voor de viering gereserveerd. Ze willen in 2024 400.000 euro en in 2025 600.000 euro besteden uit de reserve Schiedam 750 jaar.

De plannen voor de viering van het jubileum van Schiedam zijn echter zonder aankondiging uitgesteld, ondanks dat er al kwartiermakers bezig waren om een conceptprogramma te ontwikkelen. Dit programma zou eigenlijk in september af moeten zijn, maar wethouder Anouschka Biekman (D66) heeft besloten dat het programma pas openbaar wordt gemaakt tijdens een informatieve avond voor de gemeenteraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *