WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SUBSIDIE SPORT EN SPEL INITIATIEVEN ROTTERDAMMERS

ROTTERDAM- Rotterdammers die in het nieuwe jaar een evenement willen organiseren op het gebied van sport, spel of scouting, kunnen rekenen op een financiële steun van de gemeente. Dankzij de ‘010 Sport- en Spel regeling’ kunnen alle inwoners van 18 jaar en ouder die een leuke en gezellige activiteit of evenement zonder commercieel doel willen opzetten, een subsidie aanvragen. Het doel van de gemeente is om het plezier in spelen, bewegen en sporten onder de Rotterdammers te vergroten.

De evenementen die in aanmerking komen voor de subsidie zijn toegankelijk en open voor iedereen. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld geen sprake is van een lidmaatschap of een selectie. Ze hebben betrekking op sporten, spelen, scouten of bewegen. Er is dus voor elk wat wils. De gedachte achter de subsidie is dat meer Rotterdammers genieten van het sporten en bewegen, doordat er meer aanbod is dat aansluit bij de wensen en behoeften van de Rotterdammers. De gemeente stimuleert kleine en middelgrote evenementen waarbij de lokale gemeenschap betrokken is bij de organisatie. Dit bevordert de sociale cohesie en de levendigheid in de wijken, doordat bewoners elkaar leren kennen. Verenigingen kunnen ook gebruik maken van deze regeling om een activiteit te organiseren. Het evenement moet dan wel openstaan voor niet-leden.

In het komende jaar zijn er twee subsidierondes. De subsidie gaat in per 1 januari 2024 voor evenementen die plaatsvinden tot en met juni. Vanaf 1 juni kunnen aanvragen ingediend worden voor evenementen die na 1 juli plaatsvinden. De subsidie bedraagt maximaal 5000 euro per aanvraag. De subsidie wordt toegekend op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. In totaal stelt de gemeente Rotterdam in 2024 150.000 euro beschikbaar voor de 010 Sport en Spel regeling. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van 010 Sport en Spel: https://www.rotterdam.nl/subsidie-010-sport-en-spel-aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *