WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ROTTERDAM AL 5 JAAR ZONDER DIERENASIEL’

ROTTERDAM- In Rotterdam ontbreekt nu al ruim vijf jaar een opvangvoorziening voor kwetsbare dieren die zijn zoekgeraakt en dus op straat leven, constateert de Partij voor de Dieren (PvdD). Al sinds 2018 heeft de stad geen dierenasiel meer, nadat het vorige asiel werd gesloten. De PvdD heeft het Rotterdamse stadsbestuur om opheldering gevraagd over de vertraging van de bouw van een nieuw dierenopvangcentrum aan de Abraham van Stolkweg.

Het nieuwe dierenopvangcentrum zou een tijdelijk onderkomen zijn, totdat er een definitieve locatie zou worden gevonden. Het college had de PvdD beloofd dat de eerste paal van het tijdelijke asiel medio december 2022 zou worden geslagen, maar dat ging niet door vanwege onvoorziene omstandigheden. Sindsdien heeft de PvdD niets meer gehoord over de voortgang van het project.

Raadslid Sabrina van de Peppel (PvdD) vindt dat onacceptabel: ‘In november 2022 heeft onze fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college over de geplande (en toen al vertraagde) bouw van het tijdelijke dierenopvangcentrum. Het was de bedoeling dat het nieuwe asiel al medio 2022 in gebruik zou worden genomen. Het is onbegrijpelijk dat Rotterdam nu al ruim vijf jaar geen opvangvoorziening heeft voor dieren die onze hulp hard nodig hebben.’

Eén gedachte over “‘ROTTERDAM AL 5 JAAR ZONDER DIERENASIEL’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *