WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WINTERREGELING BIJ REGIONALE DAKLOZENOPVANG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De winterkouderegeling gaat vanavond in bij de regionale daklozenopvang in Vlaardingen en duurt tot en met (ten minste) donderdag 30 november. Dit houdt in dat alle mensen die buiten slapen in deze nachten welkom zijn in de opvang. Op donderdagochtend wordt er gekeken of de regeling verlengd moet worden.

De winterkouderegeling is bedoeld voor dak- en thuislozen die geen eigen huis hebben en anders de nacht in de kou op straat zouden moeten doorbrengen. De regeling is een landelijke maatregel die ingaat als de gevoelstemperatuur ’s nachts onder 0 graden zakt. Ook dak- en thuislozen die normaal gesproken geen recht hebben op opvang, kunnen gebruik maken van de winterkouderegeling.

Volgens de weersverwachting wordt het de komende nachten koud, met temperaturen tussen de 2 en 9 graden Celsius. De gevoelstemperatuur kan echter lager zijn door de wind en de neerslag.

Dak- en thuislozen die van de winteropvang (nachtopvang) gebruik willen maken, kunnen zich elke dag vanaf 17.00 uur melden bij de locatie De Elementen, Nijverheidstraat 26B in Vlaardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *