WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM EN AMSTERDAM GAAN SAMEN VOOR VERBETEREN TAXI’S

ROTTERDAM- De lobby voor aanpassing van de Wet Personenvervoer 2000 (WP2000) wordt voortgezet om de kwaliteit van de taxidienstverlening te verbeteren, zo meldt de Rotterdamse wethouder Vincent Karremans (VVD) in de voortgangsrapportage van de Rotterdamse Taxiaanpak (RTA), waarbij wordt verwezen naar de gezamenlijke lobby met Amsterdam voor meer eenduidigheid in de taximarkt.

De RTA, die zich richt op de opstapmarkt, streeft naar uniforme regelgeving voor de hele taximarkt. Momenteel wordt de WP2000 geëvalueerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), wat een kans biedt om landelijke regels te wijzigen.

Karremand laat ook weten dat handhaving op toegankelijkheid (artikel 7) niet wordt meegenomen in het mysteryguest-onderzoek, omdat er geen signalen zijn van uitsluiting op basis van uiterlijke kenmerken of overtuigingen. Wel worden extra informatieborden ingezet bij evenementen om bezoekers te informeren over ritprijzen via QR-codes. Het meldingen-formulier wordt vertaald en beschikbaar gesteld in meerdere talen via de informatiepagina. Tot slot blijft de taximarkt gescheiden van de MeldR-app, maar kunnen meldingen via een speciaal formulier op de informatiepagina worden gedaan.

Eén gedachte over “ROTTERDAM EN AMSTERDAM GAAN SAMEN VOOR VERBETEREN TAXI’S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *