WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM WIL WONINGBOUW DOORZETTEN OP TENNISPARK OVERSCHIE

ROTTERDAM- Er is een conflict ontstaan tussen de Rotterdamse wethouder van D66, Chantal Zeegers, en de Tennisclub Overschie (TCO) over de toekomst van het tennispark Overschie. De wethouder beweert dat ze niet op de hoogte is van alternatieve plannen voor het tennispark, terwijl de tennisclub een brief heeft gestuurd naar de gemeenteraad met een voorstel van de Dutch Properties Group. Deze groep wil het tennispark kopen en investeren in een nieuw sportpark, waarbij de tennisvereniging kan blijven bestaan. De wethouder zegt dat ze navraag heeft gedaan bij de eigenaar van het tennispark, die ook geen contact zou hebben gehad met de Dutch Properties Group. De eigenaar heeft het tennispark echter al verkocht aan een projectontwikkelaar, die er woningen wil bouwen. Hiervoor is een bestemmingsplanwijziging nodig, die binnenkort wordt gepubliceerd. De wethouder lijkt vastbesloten om de bouwplannen door te zetten, ondanks het verzet van de tennisclub. De Wijkraad staat achter de wethouder.

TCO heeft op 2 augustus een brief aan de commissieleden en gemeenteraadsleden gezonden met daarbij een publicatie uit Natuurlijk Overschie met een artikel over de Dutch Properties Group dat ingaat op onder meer het tennispark. Het Rotterdamse stadsbestuur heeft hier ook kennis van genomen, maar de wethouder zou buiten het artikel niet bekend zijn met de Dutch Properties Group. Navraag, door Zeegers, bij de eigenaar van het tennispark leert dat bij hem voor 2 augustus jl. (de datum van de brief van TCO) ook geen verzoek van de Dutch Properties Group zou zijn binnengekomen tot een gesprek.

De tennisclub vreest dat de bouwplannen het einde betekenen van de vereniging, die al sinds 1927 actief is in Overschie. De leden zouden dan over andere tennisparken worden verspreid, waar ook nog eens wachtlijsten voor zijn. De tennisclub vindt dat het sociale kapitaal, dat in al die jaren is opgebouwd in Overschie, dan verloren gaat. De tennisclub ziet in de Dutch Properties Group een kans om het tennispark te behouden en te vernieuwen. De bestuursleden zijn enthousiast over de mogelijkheid om als vereniging gebruik te maken van een kleiner tennispark zonder financiële risico’s. Ze staan ook positief tegenover het plan om meer sportfaciliteiten te ontwikkelen op de locatie.

De eigenaar van het tennispark in Overschie heeft het tenniscomplex verkocht aan Nu Projectontwikkeling, die er 32 luxe koopwoningen en 36 appartementen wil bouwen. Op dit moment heeft het tennispark echter de bestemming sport- en speelterrein. Om de bouwplannen te kunnen realiseren, moet er een bestemmingsplanwijziging worden doorgevoerd. De gemeenteraad heeft hier nog geen toestemming voor gegeven.

De Wijkraad is voorstander van een beperkte bebouwing van de tennisbanen, zodat Overschie kan groeien in inwonersaantal.

Eén gedachte over “ROTTERDAM WIL WONINGBOUW DOORZETTEN OP TENNISPARK OVERSCHIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *