WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM-ZUID IN GREEP GROOTSCHALIG DRUGSONDERZOEK

ROTTERDAM- In een omvangrijk drugsonderzoek heeft de politie drie mannen aangehouden die verdacht worden van het invoeren en verhandelen van verdovende middelen. De arrestaties volgden na huiszoekingen in zes woningen en twee bedrijfspanden in Rotterdam-Zuid, die afgelopen dinsdag plaatsvonden en aanzienlijke resultaten opleverden.

De verdachten, mannen uit Rotterdam van 41, 42 en 44 jaar oud, worden tevens beschuldigd van het leiden of deelnemen aan een criminele organisatie. Het onderzoek, dat bijna een jaar geleden van start ging, bracht al snel aan het licht dat de verdachten niet alleen drugs importeerden, maar deze ook op grote schaal versneden en verhandelden. Bovendien reed het drietal in luxe auto’s en wordt vermoed dat zij hun handel dreven vanuit een koffiehuis en een telefoonwinkel.

Na goedkeuring van een officier van justitie werden de mannen buiten heterdaad gearresteerd en op dinsdag 16 april vroeg in de ochtend door het Team Parate Eenheid uit hun bed gelicht.

De daaropvolgende doorzoekingen in de woningen, de telefoonwinkel en het koffiehuis leverden de hulp op van speurhonden Monster, Anna en Astor van de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties (LX), die getraind zijn in het opsporen van verdovende middelen en contant geld. Het Landelijk Team Specialistische Doorzoekingen speurde de panden af naar verborgen ruimtes. Vijf auto’s werden in beslag genomen en onderzocht op verborgen compartimenten, wat resulteerde in de vondst van ruim 300.000 euro aan contant geld, een geldtelmachine, drugs, benodigdheden voor het versnijden van drugs en vijf luxe horloges. Ook werden tientallen telefoons in beslag genomen voor nader onderzoek.

De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot dat zij nog 14 dagen langer vastgehouden worden. Het politieonderzoek is nog in volle gang en meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *